Forumindex
 Vanliga frågor   Sök   Medlemslista   Användargrupper   Bli medlem   Profil   Logga in för att läsa dina meddelanden   Logga in 

REGLER FÖR ARTIKLAR

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Fågelspindlar - Artiklar
Föregående ämne :: Nästa ämne  

Författare

Meddelande

BalooRegistreringsdatum: 13 mars 2006
Inlägg: 262
Ort: Stockholm

InläggPostat: 2006-09-29 23:57:42    Rubrik: REGLER FÖR ARTIKLAR

Svara med citat


REGLER FÖR ARTIKLAR:

Här finns möjligheten för er att skriva era egna artiklar, men som alltid annars finns regler för hur det ska gå till.

En artikel per art eller ämne: Vill du skriva en artikel om något så är det endast en artikel per ämne och en guide per art som tillåts, så se till att det inte redan finns en artikel för det som ni vill skriva om.

Anmälan: Om du vill skriva en artikel så skriv till någon av forumets moderatorer och meddela vad du vill skriva om så "bokar" du det ämnet. Detta för att förhindra att någon slarvigt krafsar ihop en halvdann artikel för att hinna bli den som först blir klar och därmed får lägga upp sin artikel på en särskilld art.
Självklart så innebär det inte att man tillåts "boka" ett ämne för att sedan inte skriva en artikel på länge, utan denna regel är endast till för att slippa ha en tidspress på sig att fort bli klar, så man inte skriver i onödan om någon annan hinner bli klar före.

Upp till bevis: Efter att du har skrivit din artikel och är säker på att den innehåller allt som är obligatoriskt (se tråden "MALL FÖR ARTIKLAR") skickas denna till en moderator eller administratör som meddelar om den uppfyller de krav som sätts på artikarna. Godkänns den, så är det fritt fram att lägga upp sin artikel i forumet.

Att uppdatera: Efter din artikel tillåts medlemmar på forumet att kommentera och kritisera din artikel, så i början får du vara vaken på vad folk skriver och eventuellt uppdatera din guide om något skulle vara galet. Använd då knappen "edit" och ändra i artikeln. Därmed kommer alltid det första inlägget (din guide) vara den aktuella artikeln, istället för att man kopierar innehållet och ändrar felen och klistrar in det längre ner i tråden. På det sättet blir alltid det första inlägget (din artikel) den aktuella artikeln.

Utseende och läsbarhet: Döp artiklarna efter namnet på arten följt av streck och sedan vad det handlar om, t.ex. en guide för Poecilotheria regalis skulle då heta "Poecilotheria regalis - Guide" och en artickel som handlar om giftet hos Heteroscodra maculata skulle då heta "Heteroscodra maculata - Gift" (eller något liknande).

Guider för fågelspindlar måste minst ha en bild på en adult hona, men man får gärna lägga till bilder på slings, juveniler och adulta hanar.
Artiklar har inget krav att inehålla bilder i.o.m. att det kanske handlar om något där en bild inte är nödvändig, men om vi känner att en viss bild behövs så säger vi till om det.

När du skriver artikeln är det viktigt att tänka på läsbarheten. Ingen orkar läsa en lång artikel som är full med stavfel, utelämnade punkter och kommatecken m.m., så skriv gärna i Word eller något liknande skrivprogram med stavningskontroll. Tänk också på hur man skriver artnamn på ett korrekt sätt, t.ex. Lasiodora parahybana.

För artguider finns en särskilld mall att använda sig av för att det inte ska bli grötigt av tonvis med olika utseenden, men eftersom articklarna kan handla om väldigt olika saker så kan vi inte göra en mall som passar till 100% för alla ämnen. Vi hoppas att du iallafall använder mallen så gott det går och ändrar så att stilen blir detsamma.

Till överst på sidan

Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post MSN Messenger

Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Fågelspindlar - Artiklar Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005
Sidan tog 0.15 sekunder att ladda.